06-53903035 (Daam) of 06-36432258 (Elies) vreebroek@outlook.com

WIE RUNNEN ‘T VREEBROEK?

 

Johan, 55 jaar.

Johan houdt ervan om zoveel mogelijk zelf te doen en niet afhankelijk te zijn van andere mensen. Hij knutselt veel zelf in elkaar, onder andere de melkstal heeft hij zelf omgebouwd. Johan melkt iedere ochtend de geiten samen met Ida. Johan is de klusjesman van het bedrijf, hij repareert vaak alles wat de geiten kapot maken.

 

Ida, 54 jaar.

Ida is de vrouw van Johan, samen hebben zij 5 kinderen: Linda, Elies, Nico, Mieke & Suzan. Ida zorgt ervoor dat het erf opgeruimd blijft en springt bij als het nodig is in drukke periodes. Zoals de lammerperiode of als er geplant moet worden. Verder zorgt ze ervoor dat er altijd eten klaarstaat voor Johan en de kinderen die thuis wonen. Ida en Johan wonen op Vreebroek 3.

 

 

Elies, 25 jaar.

Elies regelt alles omtrent het opgroeien van de lammeren tot melkgeit. Daarnaast zorgt ze voor de dagelijkse klussen op het bedrijf, zoals het opstrooien van de hokken. Verder voert ze de kalfjes en de varkens en helpt ze Daam bij het telen van groenten. Elies melkt elke avond de geiten met Daam.

 

 

 

Daam, 25 jaar.

Daam zorgt voor de planten op het bedrijf, hij zorgt ervoor dat alles op tijd gezaaid, geplant en geschoffeld wordt. Daam en Elies wonen samen op vreebroek 1.